معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل؛

منابع آب نقش توسعه محوری خود را از دست داده است

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت: به دلیل بی توجهی به روش های مصرف و نوع رفتارمان با آب، نقش این منبع ارزشمند از توسعه محوری به محدودیت توسعه تغییر یافته است.

حمید فضایلی در همایش هم اندیشی فعالان فرهنگی، طلاب و مربیان قرآنی طرح امین با بیان این مطلب اظهار داشت: منابع آب در دهه 20 در کشور ما نقش و محوریت توسعه را داشت تا اینکه به دلیل رفتار نامناسب ما در دهه های اخیر این نقش به محدودیت توسعه تغییر یافت.

وی با تاکید بر لزوم تغییر رفتار با مصرف آب در جامعه تصریح کرد: تا زمانی که نوع نگاهمان در مصارف مختلف منابع آب را تغییر ندهیم، اتفاق مهمی در وضعیت منابع آب ایجاد نخواهد شد و روز به روز بر مشکلات موجود اضافه خواهد شد.

فضایلی در ادامه با اشاره به افزایش زیرکشت اراضی کشاورزی در دهه های گذشته در استان اردبیل عنوان کرد: علی رغم مجهز شدن بیش از 70 درصد چاههای بخش کشاورزی در محدوده دشت اردبیل در سالهای اخیر، با توجه به افزایش سطح کشت، این اقدام عملا تاثیری در میزان مصرف آب نداشته است.

وی افزود: در کشورمان میانگین سرانه مصرف آب تجدید پذیرِ در اختیار مردم از 7 هزار مترمکعب در سال 1340 اکنون به یک هزار مترمکعب رسیده است که گویای بلایی است که ما در دهه های گذشته بر سر منابع آب آورده ایم.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل خشکسالی های پی در پی، تغییر اقلیم و کاهش بارش ها را سه عامل اصلی کمبود منابع آب عنوان کرد و گفت: در حال حاضر چاره ای جز سازگاری با شرایط موجود را نداریم و باید برنامه هایی که تحت عنوان «برنامه های سازگاری با کم آبی» توسط وزارت نیرو برای تمامی دستگاههای اجرایی تعریف شده است، عملیاتی شود.

فضایلی با اشاره به دغدغه بحق مردم در مورد وضعیت منابع آبی اظهار داشت: کاربرد کلمه بحران برای موضوع آب دیگر کارکرد خودش را از دست داده است و موضوع اینقدر بغرنج شده است که دیگر کاربرد آن ساده انگاری است و موضوع را کم اهمیت جلوه می دهد.

وی حل مسایل و مشکلات منابع آب را نیازمند کار تیمی و همکاری بین بخشی دانست و گفت: باید ضمن تغییر رفتار در قبال آب در بطن جامعه، به دنبال عملیاتی کردن راهکارهای علمی و دانشگاهی برای غلبه بر این چالش بزرگ باشیم.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل همچنین با اشاره به لزوم تبیین راهکارهای صرفه جویی به نسل جدید تصریح کرد: شرکت آب منطقه ای اردبیل از طریق برگزاری نشست های تخصصی و همایش های علمی سعی در انتقال وضعیت منابع آب به دانش آموزان و دانشجویان دارد و در این مسیر فرهنگیان می توانند بازوی اجرایی ما باشند.

 

 

کد خبر: 4084
  تاریخ خبر : 1404/08/21
 28
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 25
  • بیشترین بازدید همزمان : 727
  • بازدید امروز : 407
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 12,219,009
  • آخرین به روزرسانی : 1404/08/21 08:51:03
  • شناسه IP شما : 216.73.216.151

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : اردبیل، میدان ارتش، شرکت آب منطقه ای اردبیل
  • کدپستی : 5619667691
  • تلفن : 3-33710001-045
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی : ardabil[at]arrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا : 33714815-045